Zoek je een finance traineeship? Zo haal jij die financiële startersfunctie binnen

Na jaren van bloed, zweet en tranen is het eindelijk zover: je bent klaar met je studie. De vraag is nu: wat nu? Hoe vind je een interessante baan die aansluit op je opleiding? Een populaire keuze onder pas afgestudeerden is het finance traineeship. Maar hoe vind je het juiste traineeship en hoe zorg je ervoor dat je er een krijgt? In deze blog geven wij tips over hoe jij je eerste baan kunt scoren in een finance traineeship.

Maak gebruik van je netwerk

Het vinden van een baan kan lastig zijn, maar gelukkig heb je een netwerk om op terug te vallen. Praat met oud-klasgenoten, vrienden, familie en alumni van je opleiding. Zij kunnen helpen bij het vinden van een geschikte functie of traineeship. In veel gevallen is het ook mogelijk om via via bij een bedrijf terecht te komen.

Schrijf een sterke sollicitatiebrief en CV

Als je een geschikte functie hebt gevonden, is het belangrijk om op te vallen tussen de andere sollicitanten. Schrijf een korte maar krachtige sollicitatiebrief die laat zien waarom jij een goede kandidaat bent. Zorg daarnaast voor een overzichtelijk CV waarin jouw sterke punten duidelijk naar voren komen.

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek

Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Verdiep je in het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Bedenk van tevoren wat je sterke punten zijn en waarom jij geschikt bent voor de functie. Wees tijdens het gesprek enthousiast en toon interesse in het bedrijf en de functie.

Denk na over je persoonlijke ontwikkeling

Een traineeship is niet alleen een goede manier om te starten bij een bedrijf, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Denk daarom goed na over welke vaardigheden je wilt ontwikkelen tijdens je traineeship. Bespreek dit tijdens het sollicitatiegesprek en vraag ook aan het bedrijf welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn.

Wees niet ontmoedigd als het niet direct lukt

Het kan voorkomen dat je niet meteen een traineeship vindt dat bij jou past. Wees niet ontmoedigd en blijf gemotiveerd. Blijf op zoek naar nieuwe kansen en blijf jezelf ontwikkelen. Het kan ook helpen om een stage te lopen bij een bedrijf dat jouw interesse heeft. Zo kan je alsnog werkervaring opdoen en contacten leggen.

Samenvattend

Een finance traineeship is een mooie kans om te starten bij een bedrijf en jezelf te ontwikkelen. Door gebruik te maken van je netwerk, een sterke sollicitatiebrief en cV te schrijven en goed voorbereid te zijn op het sollicitatiegesprek vergroot je de kans op het scoren van een traineeship. Blijf gemotiveerd en geef niet op als het niet direct lukt. Met een goede instelling en doorzettingsvermogen vind jij zonder twijfel jouw ideale startersfunctie.

Bron: Staan