Zakelijke zonnepanelen: zo kies jij een geschikte installateur voor je bedrijf

Wil jij als ondernemer duurzaam zijn en onafhankelijk zijn van de fluctuerende energieprijzen? Dan is het laten installeren van zonnepanelen door zakelijk ingestelde installateurs. Met zonnepanelen op je dak wek je zelf energie op en ben je niet meer afhankelijk van energiebedrijven. Bovendien bespaar je op je energierekening én draag je bij aan een beter milieu. In deze blogpost geven wij jou 5 tips voor als je zonnepanelen wilt laten installeren op je bedrijfspand.

Check de dakconstructie van je bedrijfspand

Voordat je begint met het laten installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand, is het belangrijk om te controleren of de dakconstructie sterk genoeg is om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen. Laat dit door een specialist doen, zoals een aannemer. Zo voorkom je dat je dak beschadigd raakt of dat de installatie niet veilig is.

Kies voor een goede zonnepanelen

Er zijn vele soorten zonnepanelen verkrijgbaar, maar niet elk type is geschikt voor jouw bedrijfspand. Het is belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen met een hoog rendement en goede kwaliteit. Laat je informeren door een specialist om een goede keuze te maken.

Vergelijk offertes van verschillende installateurs

Voordat je een installateur kiest, is het verstandig om offertes van verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kun je besparen op de kosten.

Vraag subsidies aan

Er zijn subsidies beschikbaar voor bedrijven die zonnepanelen laten installeren. De overheid stimuleert zo de overgang naar duurzame energie. Informeer bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland welke subsidies er beschikbaar zijn voor jou als ondernemer.

Onderhoud je zonnepanelen

Het is belangrijk om je zonnepanelen goed te onderhouden. Zo behou je het rendement en voorkom je dat ze beschadigd raken. Laat je zonnepanelen regelmatig reinigen door een specialist en controleer jaarlijks of de panelen nog goed werken.

Samenvatting

Het laten installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met deze vijf tips maak jij de beste keuze voor de installatie van de zonnepanelen. Laat altijd een specialist de dakconstructie controleren, kies voor kwalitatief goede zonnepanelen, vergelijk offertes, vraag subsidies aan en vergeet niet om je zonnepanelen goed te onderhouden. Zo geniet je van de voordelen van zonnepanelen, zorg je voor een groenere toekomst en bespaar je op je energierekening.

Bron: Janszon.nl