Jarenlang fulltime gewerkt en nu je weer inschrijven bij een uitzendbureau? Je bent niet alleen

Heb je jarenlang een fulltime baan gehad en ga je nu met pensioen? Wil je blijven werken en een extraatje verdienen? Dan is je bij een uitzendbureau in Amsterdam inschrijven misschien goed voor je om in overweging te nemen. Maar waar dien je rekening mee te houden als je je wilt inschrijven bij een uitzendbureau in Amsterdam? In deze blog geven we je vijf tips, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Bepaal je beschikbaarheid

Voordat je je inschrijft bij een uitzendbureau is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt hoe vaak en op welke dagen je beschikbaar bent. Geef dit duidelijk aan bij het uitzendbureau, zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij het zoeken naar passende opdrachten. Zo voorkom je teleurstellingen en zorg je ervoor dat je alleen gevraagd wordt voor klussen die goed bij jouw beschikbaarheid passen.

Maak een duidelijk cv

Een duidelijk cv is belangrijk wanneer je je inschrijft bij een uitzendbureau. Zorg ervoor dat je cv recent is en alle relevante werkervaring en opleidingen bevat. Daarnaast is het belangrijk om eventuele specialisaties of vaardigheden te vermelden, zodat het uitzendbureau een goed beeld heeft van wat jij kunt en waar je interesses liggen.

Wees flexibel

Flexibiliteit is een belangrijke eigenschap wanneer je aan de slag gaat via een uitzendbureau. Vaak zul je naar verschillende opdrachtgevers worden gestuurd en zul je je moeten aanpassen aan verschillende werkomgevingen. Wees dus bereid om je aan te passen en mee te denken met de opdrachtgever.

Hou contact met je uitzendbureau

Wanneer je eenmaal ingeschreven bent bij een uitzendbureau is het belangrijk om contact te houden. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe opdrachten en kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. Ook kun je op deze manier aangeven hoe je het werk ervaart en of je nog wensen of opmerkingen hebt.

Weet wat je rechten zijn

Als uitzendkracht heb je bepaalde rechten. Zo heb je bijvoorbeeld recht op hetzelfde loon als vaste medewerkers die hetzelfde werk doen en heb je recht op vakantiedagen. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over jouw rechten en plichten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Samenvatting

Inschrijven bij een uitzendbureau kan een goede optie zijn wanneer je na je pensioen nog graag wilt werken. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je weet waar je op dient te letten wanneer je je wilt inschrijven bij een uitzendbureau in Amsterdam. Pas deze vijf tips toe en ga goed voorbereid aan de slag.