Een modern kassasysteem kan de bedrijfsvoering in de horeca vergemakkelijken

De horeca is een van de meest dynamische industrieën die er zijn. Geen dag is hetzelfde en het is vrijwel altijd druk. Hoe leuk het ook is voor een horecaondernemer, het is ook zeker uitdagend, omdat er niet altijd evenveel tijd en ruimte is om met de bedrijfsvoering bezig te zijn. Een van de belangrijkste onderdelen die de bedrijfsvoering in de horeca aanzienlijk kan vergemakkelijken, is het hebben van een goed horeca kassasysteem.

Een kassasysteem moet natuurlijk gebruiksvriendelijk zijn voor alle medewerkers en kan daarnaast ook helpen bij het optimaliseren van andere processen binnen het bedrijf. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het efficiënt inroosteren van het personeel, het verbeteren van de menukeuzes, het vergemakkelijken van de boekhouding en het efficiënter omgaan met bestellingen en voorraadbeheer.

Handhelds maken de service voor de gast sneller en beter

De gast staat centraal in de horeca en om ervoor te zorgen dat de gast zo goed en snel mogelijk bediend wordt, is het zaak een modern kassasysteem te hebben. Vooral voor grotere horecazaken waar de afstanden tussen de gast, bar en de keuken groter zijn, kan een kassasysteem het verschil maken. Veel nieuwere kassasystemen zijn dan ook ingericht met een zogenaamde handheld integratie, waarbij er via een mobiele telefoon of ander apparaat op het kassasysteem kan worden ingelogd.

Tip: gebruiksvriendelijk POS systeem? Bezoek Untill.nl

Door hier gebruik van te maken hoeven medewerkers niet continue heen en weer te lopen om bestellingen in te voeren, bovendien kan de bestelling aan tafel herhaald en ingevoerd worden, waardoor het aantal fout ingevoerde bestellingen drastisch afneemt.

Optimalisatie van diverse backoffice processen met een horeca kassasysteem

Naast de operationele voordelen van een modern kassasysteem, kunnen andere bedrijfsprocessen behoorlijk geoptimaliseerd worden. Een modern kassasysteem kan namelijk makkelijk gekoppeld worden aan de bestaande boekhoudsoftware, zodat alle financiële transacties direct in de boekhouding worden opgenomen en deze altijd up to date is.

Een kassasysteem zit daarnaast ook nog een vol waardevolle data die gebruik kan worden om bijvoorbeeld de piekdruktes te bepalen, wat vervolgens gebruikt kan worden om de personeelsroosters zo efficiënt mogelijk aan te passen. Ook is het mogelijk om verkochte items bij te houden en te koppelen met het digitale voorraadbeheer in onder andere de keuken, zodat er bij X aantal verkochte items direct een bestelling naar de leverancier uitgaat.