De voordelen van zakelijke laadpalen voor bedrijven

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en bedrijven kunnen hier niet achterblijven. Het is namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook voordelig voor de portemonnee van een bedrijf. Om elektrische auto’s te laten rijden moeten ze uiteraard wel opgeladen worden, en daar komt de zakelijke laadpaal om de hoek kijken. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van zakelijke laadpalen voor bedrijven.

 

Kostenbesparing

 

Een van de voordelen van zakelijke laadpalen is dat het kostenbesparend kan zijn. Een bedrijf kan namelijk de stroomkosten aftrekken als zakelijke kosten. Als een bedrijf een eigen laadpaal heeft, hoeven werknemers ook niet meer elders te laden, wat een kostenpost kan zijn. Bovendien kan een bedrijf eventuele laadkosten doorberekenen aan werknemers, klanten of bezoekers die gebruikmaken van de laadpaal. Qua kosten is een laadpaal zakelijk dus erg aantrekkelijk.

 

Duurzaam imago

 

Een ander belangrijk voordeel van zakelijke laadpalen is het duurzame imago. Een bedrijf met een eigen laadpaal toont daarmee namelijk aan dat het zich bezighoudt met duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Dit kan weer bijdragen aan een betere reputatie van het bedrijf en het aantrekkelijker maken als werkgever.

 

Efficiëntie en gemak

 

Met een eigen laadpaal kan een bedrijf ook efficiënter werken. De werknemers kunnen hun auto opladen tijdens werktijd en worden daarbij niet gehinderd door de beschikbaarheid van openbare laadpalen. Dit kan weer bijdragen aan een hogere productiviteit. Daarnaast is het voor werknemers ook makkelijk om snel de auto op te laden zonder daarvoor naar een openbare laadpaal te hoeven zoeken.

 

Geen wachttijden

 

Openbare laadpalen zijn soms in gebruik en dat kan betekenen dat werknemers moeten wachten op hun beurt. Een zakelijke laadpaal zorgt ervoor dat de werknemers altijd de mogelijkheid hebben om hun auto op te laden en geen wachttijden hebben. Het is ook handig voor klanten en bezoekers die hun auto willen opladen, zonder daarvoor in de rij te moeten staan.

 

Conclusie

Een zakelijke laadpaal kan voor bedrijven veel voordelen hebben. Zo kan het kostenbesparend werken, een duurzaam imago opleveren, zorgen voor efficiëntie en gemak en het voorkomen van wachttijden. Een bedrijf kan daarmee laten zien dat het bezig is met duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Het is daarom zeker het overwegen waard voor bedrijven die elektrische auto’s op de weg rijden.

Bron: Orange Charging